Ønsker du en uddannelse som overfladebehandler hos BIRN får du en grundlæggende viden om, hvordan man kan forsegle overflader ved brug af forskellige lakker.

Optimal lakering
Du får praktisk erfaring med forbehandling, metallisering og lakering, som er de tekniske metoder, man bruger til at styrke og rustbeskytte og give en pæn finish. Du lærer at udføre både kemisk og manuel forbehandling og at pulverlakere og vådlakere.

På uddannelsen lærer du at udføre arbejdet på en måde, som lever op til krav om effektivitet, kvalitet og miljø samt arbejdsmiljø. Du lærer at udføre en effektiv og egnet forbehandling ved hjælp af slibemidler og kemiske processer, så du opnår en optimal lakering efterfølgende.

Du får samtidig en viden om, hvordan man håndterer affald og restprodukter, som opstår, når man overfladebehandler.

Praktisk information
Uddannelsen veksler mellem teori på erhvervsskolen og praktikforløb os Birn.

Adgangskrav til grundforløbet er folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik. Der er specifikke krav ved overgangen til hovedforløbet.

Som udlært overfladebehandler har du mulighed for at søge ind på flere videregående uddannelser.

Læs mere om Overfladebehandler på Uddannelsesguiden.

IMG_0303_web

I lære som overfladebehandler

Christoffer Roost er i lære som overfladebehandler hos BIRN i Holstebro efter at have været fastansat som ufaglært produktionsmedarbejder i virksomhedens pakkeri i godt halvandet år. Tiden hos BIRN har givet ham lysten til at lære tilbage efter en udfordrende skoletid, og det er en stor personlig sejr for ham.

- Læs Christoffers historie

Øvrige lærepladser

Vi har også andre spændende lærepladser

Find lærepladser her