Lager-ABC og post-it-system optimerer BIRNs logistikafdeling

Line Ceeholm har det seneste halve år taget på arbejde med et smil på læben. Her har hun nemlig været i praktik i BIRNs logistikafdeling, hvor hendes ideer og input har skabt momentum for udvikling og effektivisering af støberiets lagerprocesser.

Selvom Line Ceeholm til dagligt læser diplomingeniøruddannelsen Global Management and Manufacturing på Syddansk Universitet i Odense, valgte hun i begyndelsen af 2023 alligevel at rykke teltpælene op og tage sit praktikophold hos BIRN i Holstebro. Line er nemlig vokset op i byen og kender derfor lidt til støberikoncernen: 

- BIRN er en velkendt virksomhed her i byen, hvor særligt statuen med arbejdsbierne ude foran støberiet er et varemærke. Så da jeg fik muligheden for at komme i praktik i en så stor og spændende virksomhed, så måtte jeg bare prøve det, siger hun og tilføjer, at det er en beslutning, hun ikke har fortrudt: 

- Jeg er hver dag taget på arbejde med et smil på læben. Hos BIRN er folk nemlig imødekommende og åbne overfor mine forslag. Og stiller jeg spørgsmål, får jeg ros, da det ifølge mine kollegaer får dem til at gentænke deres opgaver og processer, og det har betydet, at jeg ikke har været bange for at bringe mine ideer i spil. 

ABC-analyse optimerer lageret
Uddannelsen Global Management and Manufacturing kombinerer teoretisk og praktisk viden, og den kombination har passet perfekt til Lines arbejde i BIRNs logistikafdeling. Her har hun nemlig tilbragt lige dele af sin tid på kontoret og på støberiets godt 6.200 kvadratmeter store lager fordelt på to haller samt en 550 kvadratmeter stor læssehal.  

Hun har især befundet sig i den ene lagerhal også kaldet lager 100, der rummer op til 2.700 paller med færdiglavede støbejernsemner, der er klar til at blive fragtet videre ud til kunderne. Her har hun blandt andet hjulpet med at udarbejde en såkaldt ABC-analyse, der har til hensigt at inddele lagerbeholdningen i bestemte kategorier fra A, B og til C for på den måde optimere lagerets indretning og flow: 

- Med en ABC-analyse fordeler vi varerne i kategorier fra de mest solgte varer til de mindst solgte. På den måde kan vi nemlig placere de enkelte varer på bestemte placeringer, så eksempelvis de mest solgte er let tilgængelige for vores logistikmedarbejdere.

“Det viser bare, at de hos BIRN ikke er bange for at give praktikanter eller lærlinge ansvar. Under mit forløb har jeg derfor haft rigtig mange opgaver på mit bord, og det har været enormt lærerigt, da jeg på den måde har stiftet bekendtskab med mange forskellige discipliner indenfor mit felt.”

Line Ceeholm, praktikant hos BIRNs logistikafdeling

Post-its gør en stor forskel
I forbindelse med ABC-analysen – og under hendes praktikophold generelt – har Line følt sig taget godt i mod, og at hendes kollegaer har lyttet til hendes input. Flere af Lines ideer er blevet ført ud i livet og er i dag en fast del af arbejdsgangen i logistikafdelingen: 

- Vi har eksempelvis implementeret et nyt tiltag i lagerets plukkeprocesser med noget så simpelt som post-its, som i dag benyttes til at skelne klargjorte ordrer fra hinanden med henblik på at tydeliggøre, hvilke ordre der er klar til at blive læsset på lastbilerne. Det er en meget simpel løsning, som har haft en stor effekt, da det har været med til at nedbringe antallet af fejlleverancer, siger hun og fortsætter:

- Det viser bare, at de hos BIRN ikke er bange for at give praktikanter eller lærlinge ansvar. Under mit forløb har jeg derfor haft rigtig mange opgaver på mit bord, og det har været enormt lærerigt, da jeg på den måde har stiftet bekendtskab med mange forskellige discipliner indenfor mit felt. 

Ifølge Logistics Manager hos BIRN, Peter Knold, har Line været et friskt pust til afdelingen både socialt og fagligt: 

- Line har været enormt dygtig til at byde ind med hendes ideer og forslag, som oftest bygger på et teoretisk fundament. Så udover at hun har lært vores virksomhed og arbejde at kende, så har vi også nydt godt af hendes viden, som jo er helt opdateret. BIRN har på mange områder stort potentiale, og jeg ønsker, vi er attraktive for unge studerende, som kan hjælpe os med til at forløse det potentiale. 

Hovedopgaven skrives sammen med BIRN
Lines praktikophold har været så stor en succes, at hun sammen med en medstuderende har valgt at skrive sin afsluttende hovedopgave i samarbejde med BIRN. Opgaven skal skrives i løbet af efteråret, så Line og hendes medstuderende er derfor begyndt at kigge på interessante emner i BIRNs logistikafdeling i samarbejde med Peter Knold. 

- Jeg har jo under mit praktikforløb fået et indgående kendskab til virksomheden og afdelingen, så det lå lige til højrebenet, at jeg også skulle skrive min afsluttende hovedopgave med BIRN. Vi har flere spændende emner i kikkerten, som Peter og afdelingen har sparret med os om – blandt andet nogle af de områder, jeg har arbejdet med under mit praktikforløb. Uanset hvad vi vælger som emne, så ser jeg frem til at komme i gang efter sommerferien, fortæller Line, som også vil blive tilknyttet som studentermedhjælper hos BIRN, mens hun skriver sin hovedopgave. Så kan hun nemlig fortsætte det gode arbejde, som hun har udført under sit praktikforløb.

Kom i praktik hos os
Leder du efter en praktikplads, hvor dine ideer og input bliver taget imod med kyshånd?
Vi tager imod lærlinge og praktikanter fra mange forskellige uddannelser. 

Group HR Business Partner, Maria Mohr Holst

Kontakt os

Skriv opgave med os
Vi arbejder tæt sammen med uddannelsesinstitutioner fra nær og fjern og har løbende samarbejder med studerende om studieprojekter af forskellig karakter. 

Så vil du ligesom Line gerne samarbejde med os om dit næste studieprojekt, så hører vi gerne fra dig. 


Group HR Business Partner, Maria Mohr Holst

Kontakt os